U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 'De  Fruithof Frederiksoord'

Museum boomgaard


Workshop: Zomersnoei appel- en perenbomen


 

Datum & Tijd:  26 augustus 2017; Tijd 10.00 tot 15.00 uur.

Kosten: € 47,50.  Betalen kan per bank. (Zie hieronder).

Bijzonderheden: Workshop 1 dag: Ochtend theorie, middag praktijk.  Prijs incl. handout.

Workshop info: 

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die graag een fruitboom in de tuin zetten. En dan vooral zo’n boom van een oud ras, vaak omhangen met herinneringen aan vroeger. Maar Fruitbomen hebben snoei nodig en wel een heel speciale. De zomersnoei!

Leer zelf de kneepjes van het vak in de boomgaard ‘de Fruithof Frederiksoord’ met z’n honderden hoogstambomen. Fruitbomen hebben een zomersnoei nodig. De belangrijkste reden om te snoeien is om er voor te zorgen dat de boom gestimuleerd wordt fruit te dragen. Sommige takken moeten er uit, andere takken juist niet? Welk gereedschap moet je gebruiken? Waar moet je op letten?

Snoeien is een kunst op zich. Het is niet makkelijk, maar het is te leren.

Op de ‘Fruithof Frederiksoord'  staan een kleine duizend fruitbomen, waaronder veel oude, bijna verdwenen rassen. Leden van de Noordelijke Pomologische Vereniging (NPV) hebben ze verzameld, omdat ze de bijzondere appels en peren willen bewaren. Zij hebben verstand van snoeien en willen u dat graag aanleren.


Opgeven hieronder. Betalen kan per bank op rekeningnummer: NL29RABO0365805351. o.v.v. naam en cursus.


 

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.