U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 'De  Fruithof Frederiksoord'

Museum boomgaard


Workshop Wintersnoei Appel & Peer  11 of  25 februari 

 


 

Wintersnoei Appel & Peer (ééndaagse workshop)

Workshop 1 dag:

Datum: 11 of  25 feb  2017. Tijd: 10.00 tot 15.00 uur.

Kosten:  € 47,50 Betalen kan per bank.( Zie hieronder).

Bijzonderheden:  Ochtend theorie, middag praktijk. Prijs is incl. handout.   (reservedata 13 februari en 2 april)

Workshop Info

 

De winter is een goede tijd om fruitbomen te snoeien. In de boomgaard de Fruithof Frederiksoord kunt u leren hoe u fruitbomen moet snoeien. De belangrijkste reden om te snoeien is om ervoor te zorgen dat de boom gestimuleerd wordt om fruit te dragen. Sommige takken moeten er uit, andere takken juist niet. Hoe weet je nou welke takken het er uit moeten? Welk gereedschap moet je gebruiken? Waar moet je op letten? Snoeien is een kunst op zich. Het is niet makkelijk, maar het is te leren.

 

 Is een boom jarenlang verwaarloosd, dan is er een oerwoud van door elkaar groeiende takken ontstaan, waar weinig of geen fruit meer aan zal hangen

 

Door ieder jaar voldoende te snoeien, krijgt men licht en lucht in de boom, waardoor er betere vruchten zich ontwikkelen. Deze vruchten worden hierdoor groter en ook beter van smaak

 

Men leert bij deze cursus over het meerjaren plan voor het snoeien van verwaarloosde bomen.

 

Op 'de Fruithof Frederiksoord'  staan een kleine duizend fruitbomen, waaronder veel oude, bijna verdwenen rassen. Leden van de Noordelijke Pomologische Vereniging (NPV) hebben ze verzameld, omdat ze de bijzondere appels en peren willen bewaren. Zij hebben verstand van snoeien en willen u dat graag aanleren.

 


 

Opgeven hieronder. Betalen kan per bank op rekeningnummer: NL29RABO0365805351. o.v.v. naam en cursus.  Geef bij bericht aan, dat het de 1 of 2 daagse workshop betreft.

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.